امید در خانه سبز

به گزارش صبح مهریز، زهرا جودی-خبرنگار:حوالی ظهر است، چند زن روی پله های پر شیب کارگاه خیاطی نشسته و خیره به بخار برآمده از لیوان های چای، در رؤیایی عمیق فرو رفته اند.

امید در خانه سبز

بافتن رؤیاهای شیرین پس از تحمل سال ها درد و رنج ناشی از سال های سرد و تلخ، اما حالا با پشت سرگذاشتن آن ایام، چشم در چشم چهره سبز رهایی دوخته اند و امید دارند با یاری آنهایی که اعتیاد دستان لرزانشان را گرفته اند تا دوباره روی پای خود بایستند، بتوانند رنگ آشنای زندگی را ببینند. اینجا کارگاه خیاطی دوخت لباس صنعتی پاترون است که میزبان زنان بهبودیافته از دام اعتیاد است. زنانی که تا همین چند ماه پیش از خانه و زندگی رانده شده و در خیابان ها در جست وجوی مواد بودند. اما حالا با یاری مؤسسه کاهش آسیب سیمای سبز رهایی، ترک نموده صاحب سرپناه و شغل شده اند.

خانه بین راهی شهرک استقلال 6 سالی است که در اختیار بانوان آسیب دیده است و اکنون 15 عضو دارد. مدیرعامل مؤسسه کاهش آسیب سیمای سبز رهایی درباره این خانه می گوید: زنان کارتن خواب معتاد را در گشت هایی ویژه در شهر تهران شناسایی می کنیم و آنها را به کمپ های ترک اعتیاد ارجاع می دهیم. آنها بعد از پاکی می توانند وارد این خانه شوند و از امکانات آن به رایگان استفاده نمایند. برای یاری به تثبیت پاکی و تشویق آنها، آموزش خیاطی داریم تا در کارگاه خیاطی کار نمایند. کامران بهرامی ادامه می دهد:

کوشش ما این است که بانوان در این خانه کاملاً احساس راحتی نمایند و در گرداندن امور آن سهیم باشند. برای همین آنها 150 هزار تومان از حقوق خود را بابت کرایه خانه پرداخت می نمایند. این موضوع احساس استقلال، مفید و ارزشمند بودن را در آنها زنده می نماید. زندگی و کار گروهی فضای امنی را برای آنها ایجاد نموده و یاری می نماید کمتر به مسائل یا مصرف مجدد مواد فکر نمایند. سلماز مهرپرور که مسئول خانه بین راهی است از دیدن موفقیت و پیشرفت زندگی زنان خانه حس خوبی دارد و می گوید: اعضای خانه بین راهی مثل اعضای یک خانواده شده اند و کارهای خانه را نوبتی انجام می دهند. هریک از آنها داستانی غمناک دارند و روزگار سختی را پشت سر گذاشته اند. کوشش ما این است که آنها را با توانمند کردن شان به زندگی عادی برگردانیم.

  • تازه عروس خانه بین راهی

مهتاب 32 ساله نو عروس خانه بین راهی است که سال گذشته مدیرعامل مؤسسه و دیگر افراد خیّر در سرای محله یاس برایش عروسی گرفتند و جهیزیه اش را جور کردند. او یک سال و 10 ماه است که پاک است و یاری نموده همسرش هم ترک کند. او که در 10 سالگی ازدواج نموده و یک پسر 16 ساله دارد می گوید: پدر و مادر و همسر قبلی ام همگی مصرف نماینده بودند و خودم هم از 12 سالگی معتاد شدم. سعی می کنم دیگر به گذشته ام فکر نکنم چون ما آدم های جدیدی هستیم. اگر این خانه و حمایت های مدیرانش نبود، من همان زن معتاد بودم. اما حالا صاحب کار و زندگی شده و توانسته ام بعد از سال ها پسرم را پیدا کنم. امروز انگیزه ام برای زندگی سالم بسیار زیاد است و فقط به آینده روشن فکر می کنم.

  • درددل های مادر دختری

زهرا و آرزو مادر و دختری هستند که 5 ماه از آمدنشان به خانه می گذرد. به گفته خودشان، صاحب خانه پول پیش شان را که شهرداری منطقه 4 تأمین نموده بود بالا کشیده و آنها بی خانمان شده اند. زهرا که مادر 4 فرزند است و 25 سال اعتیاد داشته می گوید: چون خانه نداریم 2 پسرم در بهزیستی اند و یکی هم سرباز فراری. پسر 12 ساله ام بیمار است و احتیاج به عمل دارد اما ما پولش را نداریم. از وقتی به این مرکز آمده ایم قوت قلب گرفته ام. می خواهم پاک بمانم و با همسرم که شاطر نانوایی است زندگی جدیدی بسازم. آرزوی18 ساله در ادامه صحبت های مادرش با بعض می گوید: 7 سال مصرف نماینده بودم اما حالا در کنار بانوان ترک نموده می فهمم که زندگی می تواند قشنگ باشد. دلم برای برادرهایم تنگ شده و می خواهم کار کنم تا پول عمل برادرم را فراهم کنم.

  • بازگشت به زندگی با کار

سمیه صدری مسئول آموزش کارگاه خیاطی بانوان بهبودیافته است. او می گوید: آغاز کار بعد از ترک برای بانوان بهترین راه است تا ذهن آنها از مصرف موادمخدر منحرف گردد. بانوان شاغل ما هیچ یک خیاطی بلد نبودند اما بسیار با استعداد هستند و طی چند روز تمرین دستشان راه می افتد. هرچه سفارش کار ما بیشتر گردد، درآمد این زنان هم بیشتر می گردد و راحت تر می توانند برای حضور مستقل در جامعه و برگشت به آغوش خانواده آماده شوند. کار ما در این کارگاه طراحی و دوخت لباس های صنعتی است، از دوخت کاپشن های مدیریتی صنایع گرفته تا لباس تکنسین های تعمیرکار اتاق عمل. اما متأسفانه با وجود تعداد زیاد مراکز صنعتی در منطقه 21 که همگی احتیاج به لباس کار دارند، سفارش های ما از واحدهای صنعتی محدود است. اگر این واحدها فقط بخشی از سفارش های لباس خود را بدهند، می توانیم تعداد بیشتری بانوی بهبودیافته را به زندگی باز گردانیم.

  • اینجا به بهبودیافتگان ماهیگیری یاد می دهند
  • سمیه صدری-مسئول آموزش کارگاه:

یکی از اقدامات مهم در حوزه آسیب های اجتماعی ایجاد شغل برای معتادان در حال بهبودی است. چراکه بیشتر آنها در دوران مصرف مواد شغل شان را از دست داده یا اصلاً توانایی انجام کار نداشته اند. صادق محمدی مدیر مرکز خدمات اجتماعی شهرداری منطقه 9 در این باره می گوید: در شرایط کنونی معتادان به دلیل اعتیادی که داشته اند حتی پس از گذراندن دوره بهبودی هم قادر به پیدا کردن کار نیستند و جامعه پذیرای آنها نخواهد بود. از همین رو مجتمع توانمندسازی و کارآفرینی بهاران واقع در فتح 29 به یاری این افراد آمده تا در صورتی که در دوره های مهارت آموزی شرکت نمایند، بعد از کسب مهارت های حرفه ای برحسب علاقه شان در کارگاه های فراوریی مشغول به کار شوند. به گفته محمدی این کارگاه ها شامل دوخت کیف، کفاشی و فراوری پوشاک مردانه است و این مجتمع ظرفیت ایجاد اشتغالزایی برای 50 بهبودیافته زن و مرد را دارد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 2 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sobhemehriz.ir شناسه مطلب: 198

به "امید در خانه سبز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "امید در خانه سبز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید