طرز تهیه مارمالاد پرتقال خانگی
به گزارش صبح مهریز، مارمالاد پرتقال نوعی دسر خوش عطر و طعم تهیه شده از گوشت و پوست پرتقال است که می تواند به عنوان یک صبحانه خوشمزه مورد استفاده قرار گیرد. این دسر در شیرینی پزی نیز کاربردهای زیادی دارد.

خبرنگاران | سرویس آشپزی - مارمالاد در قدیم از پختن میوه با پوست و هسته در عسل درست می شد. امروزه نیز برای تهیه مارمالاد، میوه را همراه با پوست یا بدون پوست قاچ می زنند، به مدت طولانی با شکر می پزند تا کاملا نرم گردد و گاهی به آن ژله نیز می افزایند تا حالت ژله ای پیدا کند. بین مربا و مارمالاد یک تفاوت اساسی وجود دارد و آن اینکه در فرایند فراوری مربا معمولا تکه های میوه ای که قابل دیدن هستند در شربتی غلیظ به چشم می خورد. در حالی که برای تهیه مارمالاد میوه را همراه با آب و شکر آنقدر می پزند تا به شکل خمیر درآید. در واقع مارمالاد، مربای خمیری شکلی است که تکه های میوه در آن وجود ندارد، ولی اصل فراوری آن ها یکی بوده و هر دو از میوه درست می شوند. در ادامه با طرز تهیه مارمالاد پرتقال آشنا می شوید.
1. طرز تهیه مارمالاد پرتقال ساده
مواد لازم | |
فیله پرتقال | 1 کیلوگرم |
رنده پوست پرتقال | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 کیلوگرم |
ژلاتین | 3 الی 4 ورق |
دستور تهیه:
- پوست پرتقال ها را بگیرید به گونه ای که پوست دوم آن ها نیز گرفته گردد، سپس هسته های آن ها را خارج کنید.
- سپس با یک چاقوی تیز پرتقال ها را فیله کنید.
- فیله های پرتقال را در قابلمه ای ریخته، شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب پرتقال خارج شده و با شکر بجوشد.
- ژلاتین را در آب جوش حل کنید و پس از غلیظ شدن مارمالاد، ژلاتین حل شده در آب را به آن اضافه کنید.
- رنده پوست پرتقال را به مارمالاد اضافه نموده و اجازه دهید یکی دو جوش بزنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
- اجازه دهید مارمالاد خنک گردد، سپس در ظرف شیشه ای دردار در یخچال نگهداری کنید.
2. طرز تهیه مارمالاد پرتقال با آب پرتقال
مواد لازم | |
پوست پرتقال رنده شده | 1/2 پیمانه |
خلال پوست پرتقال | 1 پیمانه |
آب پرتقال | 2 پیمانه |
فیله پرتقال | 2 عدد پرتقال متوسط |
شکر | 3 پیمانه |
آبلیموی تازه | 3 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 4 قاشق چایخوری |
آب سرد | 1/2 پیمانه |
دستور تهیه:
- پوست پرتقال رنده شده را در قابلمه ای ریخته، کمی آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس آن را در آبکش صاف کنید. این کار را دوباره تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته گردد.
- برای دریافت تلخی خلال پوست پرتقال، مراحل فوق را 4 بار تکرار کنید.
- اجازه دهید پوست پرتقال رنده شده و خلال پوست پرتقال که تلخی آن ها گرفته شده، در آبکش بمانند تا کمی خنک شوند.
- آب پرتقال را در قابلمه عظیمی بریزید، فیله پرتقال و شکر را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
- حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش آیند و اجازه دهید حدود 15 دقیقه بجوشند، ولی مراقب باشید سر نروند.
- خلال پوست پرتقال را اضافه نموده و اجازه دهید حدود 10 دقیقه بجوشند، سپس رنده پوست پرتقال را اضافه کنید.
- حرارت را کم نموده و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر مواد با هم بجوشند.
- پودر ژلاتین را در آب سرد ریخته و آن را به روش بن ماری در آب حل کنید.
- آبلیمورا به قابلمه اضافه نموده و پس از یک جوش، ژلاتین حل شده در آب را اضافه کنید.
- اجازه دهید مواد حدود 3-2 دقیقه دیگر بجوشند، سپس حرارت را خاموش کنید.
- صبر کنید تا مارمالاد پرتقال خنک گردد، سپس آن را در بطری شیشه ای دردار ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
چند نکته مهم در تهیه مارمالاد پرتقال
- مارمالاد پس از قرار دریافت در یخچال، کمی سفت می گردد بنابراین بهتر است 30 دقیقه قبل از مصرف آن را از یخچال خارج کنید تا کمی گرم گردد، سپس مورد استفاده قرار دهید.
- مارمالاد پرتقال را می توانید با پنکیک مصرف کنید یا به صورت ساده و به عنوان یک دسر خوش عطر و طعم مورد استفاده قرار دهید.
- انتخاب قابلمه عظیم برای تهیه مارمالاد پرتقال به شما یاری می نماید هنگام جوشیدن، مواد سر نروند و از قابلمه به بیرون نریزند.
شما چه روش های دیگری برای تهیه این دسر خوشمزه می شناسید؟ تجربیات آشپزی خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com