طرز تهیه لای پلوی قشقایی ، 5 نکته کلیدی برای تهیه این غذای خوشمزه

به گزارش صبح مهریز، لای پلو قشقایی یکی از پلوهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی اصیل است که می توانید به سادگی در خانه تهیه کنید. در این مطلب با طرز تهیه لای پلوی قشقایی آشنا می شوید.

طرز تهیه لای پلوی قشقایی ، 5 نکته کلیدی برای تهیه این غذای خوشمزه

به گزارش خبرنگاران، شما می توانید برای تهیه این پلو از قسمت های مختلف گوشت بهره ببرید. بهتر است برای تهیه لای پلو قشقایی از گوشت تازه بهره ببرید و به دلخواه می توانید از ترکیب برنج ایرانی با دودی بهره ببرید تا عطر این غذا بیشتر گردد.

زمان این پخت این غذا به گوشتی که استفاده می کنید بستگی دارد. اگر به تنوع غذایی علاقه مند هستید و از غذاهای تکراری خسته شدید لای پلو قشقایی را تست کنید.

مواد لازم برای تهیه لای پلو قشقایی

گوشت گوسفندی: 400 گرم

برنج: 3 پیمانه

زعفران دم کشیده: 2 ق غذا خوری

پیاز: 2 عدد

کشمش: 1 ق غذا خوری

گردو: 1/4 پیمانه

زرشک: 2 ق غذا خوری

انار خشک: به دلخواه

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه لای پلو قشقایی لذیذ و مجلسی

مرحله اول: آماده سازی

ابتدا باید برنج را پاک کنید و خوب بشوبید. سپس به همراه کمی نمک خیس کنید و کنار قرار دهید. گوشت گوسفندی مورد نظر را خرد کنید. شما می توانید از گوشت خرد شده خورشی یا استخوان دار به دلخواه بهره ببرید.

مرحله دوم: سرخ کردن گوشت

گوشت گوسفندی را بعد از شستن باید با کمی نمک و زعفران مزه دار کنید. سپس داخل یک تابه کمی روغن بریزید و خوب سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد و طلایی گردد و بعد از تابه خارج کنید. پیاز را پوست بگیرید و خلالی ریز خرد کنید و داخل همان تابه کمی سرخ کنید.

مرحله سوم: تهیه مایه گوشت

سپس گردو خرد شده و کشمش خیس خورده را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا کشمش ها پف نمایند و گردو از خامی خارج گردد و سپس زرشک را اضافه کنید و در پایان گوشت را به همراه ادویه ها افزوده و خوب هم بزنید تا مواد باهم یکدست و عطر ادویه ها بلند گردد.

مرحله چهارم: آماده سازی سبزیجات پلو

برنج را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا به جوش بیاید و بعد کف روی برنج را بگیرید و برنج را کمی دون آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ مناسب قرار دهید و کمی برنج ریخت و مواد گوشتی را لای پلو قرار دهید و روی شعله پخش کن قرار دهید و برای 2 ساعت دم گذاشته تا گوشت نرم و پخته گردد.

نکات کلیدی

می توانید در پایان کمی زرشک و زعفران روی پلو بریزید و سرو کنید.

می توانید به دلخواه گوشت را نیم پز کنید و بعد در میان پلو قرار دهید.

می توانید از گوشت چرخ نموده یا قلقلی نیز بهره ببرید.

حرارت باید خیلی کم باشد تا با بخار برنج گوشت به آرامی پخته گردد.

می توانید در پایان کمی کره روی برنج بریزید.

منبع: برترینها

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 18 مهر 1401 بروزرسانی: 18 مهر 1401 گردآورنده: sobhemehriz.ir شناسه مطلب: 2164

به "طرز تهیه لای پلوی قشقایی ، 5 نکته کلیدی برای تهیه این غذای خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لای پلوی قشقایی ، 5 نکته کلیدی برای تهیه این غذای خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید