2 طرز تهیه خورشت گردو اسفناج مجلسی به روش دامغانی و شمالی
به گزارش صبح مهریز، خورشت گردو اسفناج یکی از است که اصالتی دامغانی دارد و طعم لذیذ و بسیار خوشمزه آن، این خورشت را مناسب پذیرایی از مهمانان در مجالس می نماید. در این مقاله از در ما طرز تهیه خورشت گردو اسفناج به روش دامغانی و شمالی و نکات مهم در طبخ این غذا را آموزش و بعلاوه به سوالات مهم در زمینه پخت این خورشت مجلسی پاسخ می دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت گردو اسفناج با گوشت
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت خورشتی یا سردست گوسفندی | 250 گرم |
اسفناج | 500 گرم |
مغز گردو | 200 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
رب انار (ملس) | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن مایع سرخ کردنی | به میزان کافی |
برنج | برای سرو خورش گردو اسفناج |
مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورشت گردو با اسفناج: 3 ساعت
میزان کالری خورشت گردو اسفناج در 100 گرم: حدود 270 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه خورشت گردو اسفناج دامغانی
خورشت گردو اسفناج مجلسی با گوشت گوسفند و با چاشنی اصلی رب انار () پخته می شود و می توان آن را برای وعده ناهار و یا شام تهیه و سرو کرد. در ادامه می توانید مراحل پخت خورشت گردو اسفناج به روش دامغانی و با گوشت را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید.
مرحله یک: گوشت را آماده کنید
میزان مورد احتیاج از گوشت گوسفندی را تهیه کنید. آن را به خوبی بشویید و سپس به شکل قطعات مکعبی و در سایز خورشتی آنها را خرد کنید.
شما می توانید برای خرید گوشت گوسفندی به صورت یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید
یک عدد پیاز را به صورت کاملا ریز خرد و یا رنده کنید. پیازها را در ظرفی روی حرارت تفت دهید. پیازها نباید کاملا سرخ شوند بلکه کافی است به حالت عسلی دربیایند.
شما می توانید برای خرید پیاز داغ آماده و روغن سرخ کردنی به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: گوشت خورش را بپزید
بعد از عسلی شدن پیازها، تکه های گوشت خورشتی را به آن اضافه کنید. گوشت را به همراه ادویه هایی مورد احتیاج که عبارتند از زردچوبه و فلفل سیاه کاملا تفت دهید تا جایی که رنگ گوشت برشود و قهوه ای شود. سپس میزانی آب جوش به ظرف حاوی گوشت اضافه کنید؛ تا جایی که آب سطح روی گوشت ها را بپوشاند. سپس منتظر بمانید تا این ترکیب به جوش بیاید.
شما می توانید برای خرید انواع ادویه مثل زردچوبه و فلفل سیاه به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مغز گردو را آسیاب کنید
میزان مورد احتیاج از مغز گردو را آسیاب کنید تا به حالت پودری در آید. کافی است گردو را یک بار آسیاب کنید تا به حالت پودری برسد. بیش از یک بار آسیاب کردن گردو به آن حالتی خمیری می دهد که مناسب خورشت گردو اسفناج نیست. حالت پودری گردوی آسیاب شده باید طوری باشد که نه بیش از میزان له باشد و نه بیش از حد درشت باشد.
مرحله پنجم: گردو پودر شده را تفت دهید
گردوهای آسیاب شده را با میزانی کمی روغن و با حرارتی ملایم تفت دهید. گردو را در حدی تفت دهید که بوی خامی آن گرفته و روغن آن آزاد شود. مراقب باشید که گردو بیش از میزان تفت داده نشود تا نسوزد و رنگ آن به سیاهی نزند.
مرحله ششم: گردوهای تفت خورده را به گوشت اضافه کنید
بعد از آنکه آب به جوش آمد، گردوهای تفت داده شده را به گوشت در حال پخت اضافه کنید و سپس حرارت را کم کنید و صبر کنید تا گوشت کاملا پخته شود و خورشت با گردو به روغن بیفتد. رمز جا افتادن خورشت گردو اسفناج پختن با حرارت بسیار ملایم و سر فرصت است.
مرحله هفتم: اسفناج ها را بشویید و خرد کنید
اسفناج ها را پاک نموده و سپس کاملا آن را بشویید و بگذارید آب آن برود. سپس اسفناج را خرد کنید. از آنجایی که اسفناج هنگام پخت آب میان بافتی خود را از دست می دهد و حجم آن بسیار کم می شود؛ احتیاجی نیست که هنگام خرد کردن آنها را زیاد ریز کنید. اسفناج تا میزان ای باید خرد شود که در خورشت به چشم بیاید.
مرحله هشتم: اسفناج و رب انار را به ترکیب گوشت و گردو اضافه کنید
بعد از حدود سه ساعت، زمانی که گوشت کاملا پخته شد و گردو به روغن افتاد، اسفناج های خرد شده را به همراه رب انار ترجیحا ملس به آن اضافه کنید.
برای خرید رب انار می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: خورش گردو اسفناج را سرو کنید
حدود نیم ساعت دیگر زمان دهید تا خورش گردو و اسفناج کاملا جا بیفتد و سپس آن را با سرو کنید.
برای خرید برنج می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه خورشت گردو اسفناج به روش شمالی
طرز تهیه خورشت گردو اسفناج به روش شمالی بسیار شبیه به طرز تهیه آن با روش دامغانی است. تفاوت در روش های طبخ مختلف این خورشت به تفاوت در چاشنی های استفاده شده در آن برمی شود.
ذائقه شمالی ها معمولا به غذاهای ترش تمایل دارد و به همین علت در تهیه خورشت گردو اسفناج نیز از رب انار ترش استفاده می نمایند؛ در حالی که این خورشت در روش دامغانی به صورت ملس و با رب اناری ترش و شیرین تهیه می شود.
سیر یکی دیگر از مواد اولیه جدایی ناپذیر در غذاهای شمالی است که در این خورشت نیز به کار می رود. کافی است هنگام تفت دادن پیاز دو حبه سیر رنده شده نیز به آن افزود تا به ترکیب خورشت گردو اسفناج شمالی برسید. بقیه مراحل در طرز تهیه خورشت گردو اسفناج به روش شمالی همچون دستور پخت دامغانی این غذا مرحله به مرحله تکرار می شود.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه خورشت گردو با اسفناج
- خورشت گردو اسفناج با مرغ نیز پخته می شود. این نوع از خورشت برای کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند مناسب تر است. ضمن آنکه تهیه این خورشت با مرغ به مدت زمان کمتری برای آماده شدن احتیاج دارد.
- برای خوشرنگ تر شدن غذا می توان یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) تفت داده شده به آن افزود.
- می توان از چاشنی آبغوره در کنار رب انار برای خوش طعم تر شدن این خورشت استفاده کرد.
- بعد از افزودن اسفناج به خورشت، اگر درب قابلمه را باز بگذارید رنگ اسفناج تیره می شود. برای آنکه رنگ اسفناج سبز و روشن بماند درب قابلمه تا به انتهای فرآیند پخت باید بسته باشد.
- برای حفظ خاصیت اسفناج آن را زیاد تفت ندهید. اسفناج به علت داشتن مواد معدنی و ویتامین های مفید خواص بسیاری دارد و باعث بالا رفتن ارزش غذایی خورشت گردو اسفناج دامغانی و شمالی می شود.
- استفاده از گردو و اسفناج در کنار یکدیگر باعث می شود تا طبع سرد اسفناج با طبع گرم گردو متعادل شود و ارزش غذایی این خورشت را بالاتر می برد.
ضمناً در صورت تمایل می توانید ، و را به روش های حضوری و اینترنتی از تهیه کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن خورشت گردو اسفناج
چه نوع سبزی دیگری را در کنار اسفناج می توان به این غذا افزود؟
بنا بر ذائقه می توان از سبزی گشنیز در کنار اسفناج در تهیه خورشت گردو اسفناج استفاده کرد.
دلایل تلخ شدن خورشت گردو اسفناج چه می تواند باشد؟
به چند علت خورشت شما ممکن است تلخ شود: وجود پوست سیاه گردو در غذا، آسیاب کردن گردو با چوب وسط آن، تفت دادن زیاد گردو.
با چه روشی تلخی خورشت گردو اسفناج از بین می رود؟
با استفاده از جوش شیرین می توان تلخی خورشت را از بین برد. کافی است یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین به خورشت افزود. بعلاوه می توان یک سیب زمینی میانه را شسته، پوست گرفته و به تکه های درشت برش زد و سپس آن ها را داخل خورشت ریخت و پس از چند جوش خارج کرد.
برای به روغن افتادن خورشت گردو با اسفناج چه کار باید کرد؟
برای آنکه خورشت هرچه بیشتر به روغن بیفتد، کافی است در دقایق پایانی پخت چند قالب یخ به آن اضافه کنید.
راه چاره برای زمانی که خورشت گردو و اسفناج بیش از میزان ترش شود چیست؟
برای برطرف ترشی زیاد خورشت می توان به میزان لازم از شکر برای متعادل کردن طعم ترشی غذا استفاده کرد.
محصولات مرتبط
بادام درختی میانه 30 گرمی مزمز
34,900 تومان 39,000 تومان 11% تخفیف
بادام زمینی فلفلی35گرم مزمز
14,800 تومان 15,000 تومان 1% تخفیف
فلفل پاپریکا پت 80 گرمی گلستان
58,300 تومان 58,900 تومان 1% تخفیف
پودر سیر 90 گرمی سانتین
36,390 تومان 36,900 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 75 گرمی
54,700 تومان 55,000 تومان 1% تخفیف
فلفل سیاه 75 گرمی گلستان
56,300 تومان 56,900 تومان 1% تخفیف
آبلیمو 500 گرم سمیه
52,500 تومان 53,000 تومان 1% تخفیف
آبغوره 500 گرم شیشه سمیه
58,900 تومان 59,500 تومان 1% تخفیف
رب گوجه فرنگی آسان بازشو قوطی 800 گرمی به یک
48,100 تومان 59,500 تومان 19% تخفیف
رب انار 420 گرمی یک و یک
108,900 تومان 110,000 تومان 1% تخفیف
رب گوجه فرنگی 820 گرمی کیمبال
ناموجود
برنج شیرودی 10 کیلویی سفره
517,900 تومان 600,000 تومان 14% تخفیف
برنج هندی 1121باسماتی سیلا تاکسی 10کیلویی
462,200 تومان 497,000 تومان 7% تخفیف
روغن زیتون بکر طلایی 500 میلی لیتر لادن
123,500 تومان 130,000 تومان 5% تخفیف
روغن مخصوص سرخ کردنی 1350گرمی کم جذب سان تین
82,100 تومان 83,100 تومان 1% تخفیف
مغز ران مرغ 900 گرمی یخچال
125,685 تومان 132,300 تومان 5% تخفیف
سبزی کوکو 400 گرمی نوبر سبز
35,900 تومان 39,650 تومان 9% تخفیف
پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز
46,900 تومان 51,800 تومان 9% تخفیف
منبع: افق کوروش