سنگ مرمریت [+کاربرد، مزایا و معایب]

به گزارش صبح مهریز، سنگ مرمریت نمونه ای از سنگ های محبوب ساختمانی در میان خریداران شناخته می گردد. استفاده از این سنگ بیش تر در فضای سربسته صورت می گیرد. از آن جایی که تغییرات آب و هوایی می تواند بر مقاومت و شکل ظاهری این سنگ تاثیر بگذارد، بهتر است در نمای بیرونی مورد استفاده قرار نگیرد. برای مثال ایجاد شکستگی، ترک خوردگی، تغییر رنگ و رنگ پریدگی از جمله تاثیرات سوء قرار دریافت این سنگ در نمای بیرونی می باشد.

سنگ مرمریت [+کاربرد، مزایا و معایب]

آن چه که در ادامه این مطلب از ما به بیان آن خواهیم پرداخت، توضیحات تکمیلی در خصوص سنگ مرمریت می باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مشخصات سنگ مرمریت

سنگ مرمریت از جمله سنگ هایی است که مقاومت زیادی در برابر حرارت از خود نشان می دهد. این سنگ در برابر اسید آسیب پذیر بوده و در صورت مجاورت با تغییرات آب و هوایی دچار تغییر در شکل ظاهری می گردد. این سنگ وزنی در حدود 2560 کیلوگرم بر متر مربع دارد و مقاومت فشاری و پایایی آن از سنگ تراورتن بالاتر و از سنگ گرانیت پایین تر می باشد.

از آن جایی که سنگ مرمریت خاصیت آهکی دارد، جذب آب در آن بسیار بالا می باشد و به همین خاطر استفاده از آن در مکان هایی مانند حمام اکیدا توصیه نمی گردد. بسیاری از افراد بر این باورند سنگ مرمر و سنگ مرمریت با یکدیگر شباهت دارند. ولی این تصور کاملا غلط بوده و این سنگ ها با یکدیگر متفاوت می باشند.

برای افزایش مقاومت سنگ های مرمریت از چسب و رزین یا اپوکسی در پشت سنگ استفاده می گردد. به طور کلی می توان گفت سنگ های مرمریت از مقاومت چندان بالایی برخودار نمی باشند. از این رو بهتر است در مکان های پر رفت و آمد از این سنگ استفاده نگردد. چرا که به مرور زمان دچار فرسودگی می گردد.

با این حال این سنگ نمونه ای از بهترین و زیباترین سنگ هایی است که می توان در فضای داخلی مورد استفاده قرار داد. هرچه سنگ های مرمریت از تراکم بالاتری برخوردار باشند، مرغوبیت بیش تری داشته و از دوام بیش تری نیز برخوردار می باشند. از جمله ویژگی هایی که باعث متمایز شدن این سنگ با سایر سنگ ها شده است، قابلیت ساب پذیری سنگ های مرمریت می باشد. از این سنگ می توان به عنوان کفپوش و دیوارپوش استفاده کرد.

سنگ مرمریت نوعی سنگ آهکی رسوبی می باشد. این درحالی است که سنگ مرمر نوعی سنگ آهک حاصل از دگرگونی است. سنگ های مرمریت بر اساس میزان دگرگونی اجرا شده بر روی آن ها به سه دسته سنگ کریستال، ابری و چینی تقسیم بندی می شوند. این سنگ بر اساس شکل ظاهری رنگ های متفاوتی دارد و از این رو می تواند سلیقه های مختلف را جوابگو باشد.

نمونه خالص این سنگ از رنگ سفید و درخشانی برخوردار می باشد. نمونه هایی از این سنگ که رنگ خاکستری و سیاه دارند از مواد کربن دار ساخته شده اند. انواع سبز رنگ سنگ مرمریت به واسطه وجود کلریت و سیلیکات های متفاوت ایجاد شده اند. بعضی از سنگ های مرمریت رنگ های صورتی و قرمز دارند که این رنگ از وجود ذرات بسیار ریز پراکنده هموتیت ایجاد شده است. نمونه های زرد و کرم رنگ این گونه سنگ ها نیز به واسطه وجود لیمونیت می باشد.

برای مثال سنگ مرمریت سبزوار و کاشمر دارای زمینه رنگ سفید، سنگ مرمریت پرشین سیلک یا سیلک امپرادور دارای زمینه رنگ طوسی، سنگ مرمریت مهکام دارای رنگ قهوه ای، سنگ مرمریت بوانات، انارک و بجستان دارای زمینه رنگی قرمز و سنگ مرمریت دهبید شایان و نمین دارای زمینه رنگی کرم می باشند.

این سنگ نسبت به تراورتن دارای خلل کم تری می باشد. قبل از فرآوری سنگ های مرمریت، خطوط آهکی برحسته ای بر روی آن ها وجود دارد که بعد از فرآوری کردن آن این خطوط غیر قابل لمس می شوند. در گذشته از بتونه برای پر کردن این خلل و فرج ها استفاده می شده است. اما امروزه از رزین برای انجام این کار استفاده می گردد.

سنگ مرمریت نمونه ای از انواع سنگ ساختمانی بوده و در دسته سنگ های آهکی دگرگون شده قرار می گیرد. پایه تشکیل این سنگ دگرگون شده کربنات کلسیم بوده و از کلسیت، دولومیت و کریستال تشکیل شده است. سنگ مرمریت جلای بسیار خوبی داشته و امکان صیقل زدن آن نیز وجود دارد. این سنگ بر اساس مقدار کربنات منیزیم موجود در آن با نام های مرمریت دولومیتی، کلسیتی دولومیتی، منیزیتی و کلسیتی شناخته می گردد.

انواع سنگ مرمریت

سنگ مرمریت انواع مختلفی دارد. از جمله سنگ های مرمریت می توان به سنگ مرمریت آباده، سنگ مرمریت اداوی، ارسنجان، ارک، آرک بسطام، ارومیه، اعلمی، آفریکن بلک، اقبال یزد، امپرادور دارک، امپرادور لایت، امپریال، ایرجی، بجستان، بسطام، بلک مارشال، بوانات، پارادایس، پالساندرو (دیپسکو)، پاییز، سنگ مرمریت پرزیدنت، پرشین سیلک، پرطاوسی، تکاب، جرفت، چشمه شیردوش، جوشقان شهیادی، چهرک، چیتا، حمزاوه، خاتم کرمان، خوبسنگان، خور، خوی، خوی قرمز و دارک گلدن اشاره نمود.

مرمریت دهبید، دهبید احرار، دهبید آرینف دهبید انگورک، دهبید ثمین، دهبید چاه مرغی، دهبید حسن آباد، اوشن بلک(مسئله ای لوکس)، دهبید خراسان، دهبید زارع، دهبید شایان، دهبید فارسیان، دهبید قمصری، دهبید کوه سفید، دهبید مروارید، دهبید مشکی، دهبید نسکافه ای، دیپلمات، رز پرشیا، روسولوانته، رویال براون ترکیه، رویال بژ ترکیه، رویال کلاسیک، رین فارست، سبز سیاتل، سبز هند، سفید سبزوار، سیمکان، مرمریت شهرکرد، صلصالی، فاتستیک رد، فراز، فروزان، قرمز سنندج، کاپوچینو ترکیه، کاپوچینو نوآ، مرمیت کاشمر، کاملیا، کاوش، کرم سراتو یزد، مرمریت کرم کرمان، کنگلومروا، کوبیسم، کوثر، کویر کاشان، گادن بلک کاشان، گلدن بلک محلات، گلدن رز اردستان ، گلدن گلکسی، گلدن مجیک، گندمک، گوهره خرم آباد، لاشتر، لته ترکیه، لیمویی اسپایدر، مرمران، مشکی محلات، مشکی نجف آباد، مهکام، میامی، میکا، مینیاتور مشهد، مینیاتور یزد، نفیس یزد، نمین، نیریز، هرسین، هرمس، همای ابریشم و یاقوت سیرجان از دیگر نمونه های مرمریت می باشند. هر یک از این سنگ ها ویژگی های ظاهری منحصر بفردی دارند.

قیمت سنگ مرمریت

قیمت سنگ مرمریت به عوامل مختلفی بستگی دارد. از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت این سنگ کیفیت آن می باشد. سنگ مرمریت در درجه های کیفی متفاوت از سوپر ممتاز، درجه یک و درجه دو عرضه می گردد که هریک قیمت های متفاوتی دارند.

منبع: ساختمانچی
انتشار: 23 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: sobhemehriz.ir شناسه مطلب: 961

به "سنگ مرمریت [+کاربرد، مزایا و معایب]" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سنگ مرمریت [+کاربرد، مزایا و معایب]"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید