میراث صنعتی یزد به بزرگترین هتل کارخانه خاورمیانه تبدیل می گردد

به گزارش صبح مهریز، میراث صنعتی یکی از داشته های مهم کشورمان به شمار می رود که نه تنها در بردارنده تاریخچه ارزشمندی است بلکه سند محکمی برای نشان دادن توسعه و جدال سنت و مدرنیته به شمار می رود و از این حیث حائز اهمیت است.

میراث صنعتی یزد به بزرگترین هتل کارخانه خاورمیانه تبدیل می گردد

یکی از مهمترین اقدامات در راستا حفظ میراث صنعتی، احیا این زیرساخت ها با تعریف کاربری های جدید و مرتبط است که یزد در این حوزه با انجام اقدامات بسیار خوبی توانسته از پیشگامان کشور در این رابطه باشد.

کارخانه اقبال، کارخانه درخشان، کارخانه جنوب و کارخانه سعادت از کارخانجات بسیار عظیم و صنعتی یزد به شمار می فرایند که با کاربری جدید و در حین حفظ تاریخ و هویت ارزشمند میراثی شان، احیا شده و هر کدام در حوزه مختلفی به ویژه در بخش فناوری و اشتغال بکار گرفته شده اند.

کارخانه سعادت که از کارخانجات عظیم نساجی یزد و از مواریث مهم صنعتی در چند قدمی بافت جهانی یزد به شمار می رود، بعد از حدود 20 سال متروک بودن، اخیرا با تعریف کاربری جدید، در حال احیاست.

خلق اولین هتل کارخانه ایران و عظیمترین هتل کارخانه خاورمیانه در دل این کارخانه صنعتی اقدام ارزشمندی است که نه تنها به حفظ این میراث صنعتی و تاریخ صنعتی یزد یاری عظیمی می نماید بلکه از این بسترهای متروکه، بذر کارآفرینی، اشتغال و اقتصاد می رویاند همانطور که نائب رئیس هیات مدیره این هتل کارخانه و مجری این طرح از اشتغالزایی برای بیش از 300 نفر در همین رابطه خبر می دهد.

سرمایه گذاری 350 میلیاردی در این میراث صنعتی

اصغرآقا نبیل از ظرفیت اشتغالزایی این مجموعه یاد می نماید و می گوید: مجموعه مذکور با مساحت 48 هزار متر مربع و با اعتباری حدود 350 میلیارد تومان در مراحل ساخت و پرداخت است.

وی با بیان این که کاربری های متعددی برای این مجموعه تعریف شده است، اظهار می نماید: بخش هایی شامل فازهای فرهنگی مانند سینما و گالری های متعدد، بخش های تجاری، هتل کارخانه 5 ستاره و مجموعه تجاری تفریحی در این هتل کارخانه در حال ساخت است.

نائب رئیس جامعه هتل داران از ظرفیت بیش از 400 تخت در این هتل یاد می نماید و می گوید: میراث صنعتی، ظرفیت مناسبی برای تبدیل شدن به زیرساخت های گردشگری دارند و نه تنها منجربه استفاده بهینه در سرمایه می شوند بلکه از آسیب و تخریب آن ها نیز جلوگیری می گردد.

وی با بیان این که کارخانه سعادت از کارخانجات عظیم نساجی شهر یزد در گذشته بوده است، بیان می نماید: کاربری های مرتبط می تواند تاریخچه سازه منحصربفرد این میراث صنعتی را حفظ کند و زیرساخت های گردشگری یزد را ارتقا دهد.

میراث صنعتی نقطه عطف جدال سنت و مدرنیته

اهمیت میراث صنعتی که خصوصا از سرمایه های کشورهای توسعه یافته به شمار می رود در یزد، قابلیت های فراوانی دارد به طوری که مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد نیز در این باره می گوید: بسیاری از کشورهای مهم جهان که میراث تاریخی ضعیفی دارند، در میراث صنعتی کشور خود سرمایه گذاری می نمایند.

وی از ارسال پفراینده ثبتی تعدادی از کارخانه های قدیمی یزد به وزارت میراث در راستای حفاظت از این مواریث صنعتی خبر می دهد و می گوید: کارخانه های اقبال، جنوب و سعادت از قبل در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و امیدواریم بتوانیم مابقی کارخانه های تاریخی یزد را نیز به عنوان میراث صنعتی به ثبت برسانیم.

با توجه به این که یزد یکی از استان های صنعتی کشور به شمار می رود، در این زمینه از صندلی خوبی برخوردار است اما نقطه عطف میراث صنعتی در یزد به چه زمانی مربوط می گردد؟

سیدمصطفی فاطمی با اشاره به ورود مدرنیته به شهر یزد از دوران پهلوی اول و به دنبال تغییر کالبد شهر با خیابان کشی ها و ورود برق و تلگراف خانه به این شهر، اضافه می نماید: دو گروه در یزد به تغییر ساختار کالبدی و مالی شهر دست زدند و با ایجاد کارخانجات نساجی به طور رسمی تقابل سنت و مدرنیته را در این شهر رقم زدند.

وی اضافه می نماید: یکی از این گروه ها هواداران سیدضیا طباطبایی و دیگری گروه های دولتی بودند که منجر به تغییر ساختار مالی شهر به سمت صنعتی شدن و مدرنیته شدند.

این مسئول تصریح می نماید: البته در همان دوران، مخالفت های جدی در این رابطه نیز رخ داد چرا که بیشتر مردم در خانه های خود فراوریی داشتند و تعدادی از مذهبیون نیز معتقد بودند که با تعطیل شدن فعالیت در خانه ها و روی آوردن به کارخانجات و فعالیت های صنعتی، وابستگی به بیگانگان ایجاد خواهد شد.

ایسنا نوشت، فاطمی به ایجاد کارخانه های متعددی مانند درخشان، افشار، سعادت، جنوب، اقبال و هراتی در بدو صنعتی شدن یزد اشاره می نماید و می گوید: بعضی از صاحبان این کارخانه ها به افرادی که در کارخانه های خود به فراوری و فعالیت های متعددی مشغول بودند، سهام می فروختند که در آن موقع به این مسئله، شیر (shir) کردن به معنای واقعی شِیر (share) کردن سهام گفته می شد.

منبع: گردشبان
انتشار: 6 فروردین 1400 بروزرسانی: 6 فروردین 1400 گردآورنده: sobhemehriz.ir شناسه مطلب: 1534

به "میراث صنعتی یزد به بزرگترین هتل کارخانه خاورمیانه تبدیل می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میراث صنعتی یزد به بزرگترین هتل کارخانه خاورمیانه تبدیل می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید