زیرساخت های ورزش اسکیت در یزد توسعه می یابد
به گزارش صبح مهریز، خبرنگاران/یزد رئیس هیات اسکیت استان یزد از اختصاص سه میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پیست اسکیت استادیوم شهید نصیری یزد اطلاع داد و گفت: به زودی عملیات عمرانی این طرح شروع می گردد.
صادق طهماسبی در گفت وگو با خبرنگاران ضمن اشاره به زیرساخت های ضعیف ورزش اسکیت در استان، اظهار کرد: تنها پیست اختصاصی اسکیت در استان، یک پیست 400 متری واقع در مجموعه 15 خرداد منطقه آزادشهر است که در سال گذشته با همکاری اداره کل ورزش و جوانان نسبت به بازسازی و بهسازی آن شامل حصارکشی و تامین روشنایی اقدام شد.
وی اضافه کرد: البته خوشبختانه با پیگیری و مکاتبات اجرا شده اعتباری معادل سه میلیارد ریال جهت تکمیل پیست اسکیت شهید نصیری یزد تامین و حدود 50 درصد از آن تخصیص یافته که به زودی عملیات عمرانی آن شروع می گردد.
طهماسبی همچنین گفت:به دنبال درخواست از اداره کل ورزش و جوانان استان نیز مقرر شد تا زمینی در محل استادیوم عظیم شهر جهت ساخت پیست 200 متری استاندارد جهت ورزش اسکیت اختصاص یابد.
وی شرایط زیرساخت های اختصاصی اسکیت در شهرستان ها را به دلیل انجام نشدن پیگیری های لازم در سال های گذشته بسیار ضعیف تر خواند و گفت: ورزشکاران و علاقمندان به این رشته ورزشی در شهرستان ها عمدتاً از محیط پارک ها و سالن های ورزشی برای تمرین استفاده می نمایند ولی امیدواریم رایزنی هیات با فرمانداری ها در امسال منجر به اختصاص اعتبار خوبی جهت تامین زیرساخت اختصاصی اسکیت در شهرستان ها گردد.
طهماسبی استقبال باشگاه ها برای آموزش اختصاصی اسکیت را به ویژه به دنبال شیوع کرونا بسیار نامطلوب ذکر کرد و گفت: با توجه به شرایط مالی باشگاه داران تنها حدود 20 مورد از باشگاه های استان پذیرای این رشته ورزشی هستند و بیشتر مربیان از سانس های خصوصی باشگاه ها و سالن های ورزشی بهره می گیرند.
وی اعلام نمود: البته در سال های قبل یک باب مدرسه تخصصی اسکیت در یزد تاسیس شده بود ولی با وجود خروجی های خوبی که در تربیت استعدادهای این رشته ورزشی حاتی در سطح کشوری داشت، تداوم نیافت.
وی در ادامه به خسارات سنگین کرونا به ورزش از جمله رشته اسکیت نیز اشاره و اظهار کرد: کرونا شرایط نامناسبی را برای تمامی رشته ها ایجاد کرد و منجر به تعطیلی باشگاها و اماکن ورزشی و همچنین تمرینات و مسابقات شد.
رئیس هیات اسکیت استان گفت: البته هیات اسکیت از این شرایط به عنوان یک فرصت جهت ساماندهی هیات های اسکیت شهرستان ها و کمیته های تخصصی این ورزش برای بهبود شرایط موجود و ارائه برنامه های راهبردی به خوبی بهره گرفت.
وی به مسائل معیشتی ایجاد شده برای مربیان و داوران این رشته ورزشی و کاهش درامدهای هیات به صفر در اثر شیوع کرونا اشاره نمود و گفت: در حالی تا اواخر سال 98 تعداد ورزشکاران فعال در رشته اسکیت بالغ بر یک هزار نفر بودن که به دنبال شیوع کرونا هم اکنون تنها 430 نفر ورزشکار سازمان یافته شامل 310 ورزشکار مرد و 120 ورزشکار زن در این رشته فعالیت دارند.
وی تعداد ورزشکاران حرفه ای حال حاضر استان در رشته اسکیت را نیز حدود 100 نفر بیان نمود و گفت: این ورزشکاران به صورت حرفه ای در رشته های اسکیت سرعت، نمایشی، رول بال و هاکی تمرین می نمایند.
طهماسبی از موانع رشد این ورزش علاوه بر کرونا را نبود حمایت های لازم از سوی ارگان های دولتی و بخش خصوصی به ویژه در شرایط کنونی خواند و اضافه کرد: نبود برنامه ریزی مناسب در سطح کلان از دیگر دلایل بازدارنده رشد و پیشرفت در این ورزش است.
وی اهمیت دادن به ورزش اسکیت در سطح مدارس، حمایت رسانه ها، توسعه زیرساخت و فضاهای مناسب جهت تمرین و مسابقات را از عوامل موثر در توسعه این رشته ورزشی جذاب برشمرد.
این مسئول با بیان این که استعدادیابی از ارکان اساسی در تقویت ورزش قهرمانی است، گفت: استان یزد در زمینه نیروی انسانی از ظرفیت بالایی برخوردار است لذا پرداختن به مقوله استعدادیابی در این ورزش همانند سایر ورزش ها، نوعی سرمایه گذاری محسوب می گردد و می تواند در رونق و توسعه ورزش قهرمانی اسکیت حائز اهمیت باشد.
طهماسبی در خاتمه اعلام نمود: در این راستا نیز در نظر داریم با تامین و اختصاص فضاهای مناسب ورزشی برای نونهالان و نوجوانان جهت برگزاری کلاس های ورزشی و اوقات فراغت در رشته های مختلف اسکیت، نسبت به شناسایی استعدادهای ورزشی این رشته اقدام کنیم و از طرفی نیز ورزش اسکیت یزد را از حالت تک قطبی به گرایش رشته سرعت به سمت سایر رشته ها مانند رول بال و نمایشی که مورد توجه فدارسیون است، سوق دهیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا