خواص قارچ کفیر چیست؟

به گزارش صبح مهریز، قارچ کفیر دانه هایی شبیه ژله و به رنگ سفید است که شامل انواع باکتری های مفید و مخمرهای زنده می باشند. از جمله خواص قارچ کفیر می توان به درمان بی خوابی، درمان اسهال، خاصیت ضد سرطانی، تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از پوکی استخوان و ... اشاره کرد.

خواص قارچ کفیر چیست؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - اگر شما هم با قارچ کفیر و خواص بی نظیر آن آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم تا انتها این مطلب را بخوانید. از خواص قارچ کفیر برای بهبود بیماری های مختلفی مثل سرطان، سل و بیماری های گوارشی بهره می گیرند. علاوه بر این به دلیل خاصیت آرام بخشی آن، برای تسکین و درمان بعضی بیماری های روحی و روانی نیز مفید است. برای آشنایی بیشتر با خواص قارچ کفیر، این ماده معجزه آسا با ما همراه باشید.

منشا کفیر به بیش از دو هزار سال پیش بر می شود. برای اولین بار چوپانان ساکن کوه های قفقاز این نوشیدنی با ارزش را کشف کردند و سال هاست که با اثرات دارویی این قارچ آشنا هستند. آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا از این ماده استفاده می کنند. قفقازی ها به داشتن طول عمر بالای صد سال مشهورند و اعتقاد بر این است که مصرف کفیر ارتباط زیادی با طول عمر در قفقاز دارد. به طور میانگین مردم قفقاز بین 100 تا 150 سال عمر می کنند. بنابراین آنان وجود کفیر را موهبت و نعمتی بزرگ از طرف خداوند می دانند. این خود نشان دهنده آن است که خواص قارچ کفیر در عملکرد سیستم های بدن موثر بوده و سلامتی را به شما هدیه می دهد. به همین دلیل آن را اکسیر جوانی می نامند.

کفیر چگونه بدست می آید؟

برای تولید کفیر از دانه های کفیر یا قارچ کفیر استفاده می شود، این دانه ها که چیزی شبیه به گل کلم هستند و جنسی شبیه ژله دارند، شیر را تخمیر و به ماست تبدیل می کند. دانه های کفیر شامل باکتری ها و مخمرهای خاصی است که در واقع مسئول ایجاد طعم ترش و گازدار کفیر می باشد. قارچ کفیر به دو صورت زنده و خشک می تواند نگهداری شود. در حالت زنده داخل شیر و در دمای اتاق و در حالت خشک همراه با شیر خشک و در یخچال نگهداری می شود. معمولا کفیر خوب و با کیفیت از قارچ های زنده تولید می شود.مطالب خواندنی: درباره فواید و مضرات کفیر بیشتر بدانید

ارزش غذایی کفیر

کفیر یک ماست نوشیدنی و محصولی نیرو بخش به حساب می آید که به بدن در استفاده از کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها به منظور رشد، نگهداری و فعالیت سلولی کمک می کند. این ماده غذایی همچنین حاوی پروتئین و بعضی اسیدهای آمینه ضروری است. تریپتوفان یکی از این اسید آمینه هاست که به دلیل اثر آرام بخش آن بر سیستم عصبی، شهرت دارد و نیز به علت داشتن املاح مهم از جمله منیزیم و کلسیم، برای جلوگیری از عوارض سیستم عصبی در رژیم های غذایی توصیه می شود. کفیر منبع کامل پروتئین بوده و حاوی تعداد زیادی از اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن است. همچنین کفیر غنی از ویتامین های گروه B مثل B12 ،B1 و ویتامین K است که در عملکرد صحیح کلیه ها، کبد و سیستم عصبی نقش بسزایی دارند.

مقدار مصرف کفیر

مصرف یک الی سه لیوان دوغ کفیر روزانه توصیه می شود.

روش نگهداری کفیر چگونه است؟

نکته مهم زمان مصرف کفیر است که باید باکتری های آن به اندازه کافی زنده و فعال باشند. تولید کنندگان توصیه می کنند که این محصول را در یخچال نگهداری کنید.

خواص قارچ کفیرتقویت سیستم ایمنی بدن: یکی از بهترین خواص قارچ کفیر توانایی جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم در بدن است. در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر بوده و در افرادی که از بی خوابی و استرس رنج می برند، می تواند آرام بخش و کمک کننده باشد.

متعادل کردن فشار وتنظیم قند خون: کفیر به عنوان منبع غنی از ویتامین K، کلسیم و پتاسیم به شمار می رود. لذا در متعادل کردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد. از طرف دیگر به دلیل داشتن مقادیر زیاد کلسیم، کاهش دهنده کلسترول خون بوده و در تنظیم قندخون و درمان پوکی استخوان موثر است.

تقویت سیستم ایمنی بدن: مصرف این ماده، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از بروز اغلب بیماری ها از جمله سرماخوردگی، بیماری های عفونی، سرطان و رشد تومورها جلوگیری می کند. در افرادی که در ناحیه مخاط دهان و لثه دچار عارضه شده اند، دیده شده است که با مصرف کفیر، پس از سه ماه بهبودی کامل یافته اند.

زیبایی پوست و مو: از دیگر خواص قارچ کفیر، زیبایی پوست و مو است. از آنجایی که کفیر در زیبایی و شادابی پوست موثر است، در کرم ها و پاک کننده های آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ناراحتی های پوستی به ویژه اگزما و جوش های صورت را درمان می کند و از طریق استعمال خارجی موجب لطافت و نرمی پوست بدن می شود.

تقویت دستگاه گوارش: از جمله خواص قارچ کفیر اشتها آور بودن آن است. (چه در بی اشتهایی های عصبی و چه در بی اشتهایی هایی که منشا گوارشی داشته باشند.) اما در عین حال وزن را نیز ثابت نگه می دارد. علاوه بر این استفاده از کفیر، پس از مصرف یک دوره طولانی مدت آنتی بیوتیک ها، باعث بازیابی میکروفلورهای روده و معده می شود. (میکروفلورها باکتری های مفیدی هستند که به دستگاه گوارش کمک می کنند و استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها، با اثرات منفی بر این میکروب های مفید همراه خواهد بود.)

دیگر خواص قارچ کفیر عبارتند از:

  • درمان ناراحتی های کبدی و یرقان
  • درمان افسردگی و اضطراب
  • جلوگیری از بیماری پوکی استخوان
  • درمان اسهال
  • درمان بی خوابی
  • هضم راحت تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
  • درمان خستگی و ایجاد شادابی
  • کاهش سر درد و کمک به درمان میگرن
  • کمک به درمان بیماری های مفصلی و کاهش درد بیماری های روماتیسمی
  • داشتن خاصیت ضداسپاسمی
  • مقوی برای زنان باردار، شیرده و زنان در سنین بالا
کفیر محصولی است که در راستای سالم سازی، باعث طول عمر، بهبود سیستم گوارشی و مانع تکثیر باکتری های ترشح کننده سموم (که پوست و مو را خراب می کنند) می شود. از خواص قارچ کفیر استفاده های دارویی و درمانی زیادی می کنند و تا به امروز اطلاعاتی مبنی بر تاثیرات منفی کفیر بر سلامتی گزارش نشده است.منبع: ستاره
انتشار: 15 اسفند 1399 بروزرسانی: 15 اسفند 1399 گردآورنده: sobhemehriz.ir شناسه مطلب: 1487

به "خواص قارچ کفیر چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص قارچ کفیر چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید