تاثیر آلودگی هوا بر مرگ ومیر بیماران قلبی و تنفسی

به گزارش صبح مهریز، پژوهشگران با استفاده از اطلاعات یک بازه زمانی 10 ساله در شهر اهواز ارتباط آلودگی هوا با میزان مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی عروقی و بیمارهای تنفسی را آنالیز کردند.

تاثیر آلودگی هوا بر مرگ ومیر بیماران قلبی و تنفسی

به گزارش خبرنگاران، آلاینده های هوا عوارض مختلفی از جمله تحریکات پوستی، خارش چشم، اختلال در عملکرد ریه و حتی مرگ ومیر را برای انسان ایجاد می نمایند.

اهواز به عنوان یکی از شهرهای صنعتی، بزرگ و پرجمعیت ایران، به دلیل استقرار واحدهای بزرگ صنعتی آلوده نماینده و همچنین بروز گردو غبار در سال های اخیر، آلودگی هوای زیادی دارد. درسال 2015 در رتبه بندی دنیای شهرهای آلوده که توسط سازمان دنیای بهداشت انجام شد، شهر اهواز به عنوان آلوده ترین شهر دنیا شناخته شد.

با توجه به این موضوع پژوهشگران با انجام مطالعه ای تاثیر تغییرات آلودگی هوای شهر اهواز را بر میزان بستری و مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی و تنفسی ناشی از آلودگی هوا را آنالیز کردند.

برای انجام این مطالعه داده های مربوط به میانگین غلظت روزانه پنج شاخص آلودگی هوا شامل مونواکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ازن، دی اکسید نیتروژن و ذرات 10 کوچک تر از 10 میکرون، در یک بازه زمانی 10 ساله از 1387 تا 1396 شهر اهواز مورد آنالیز نهاده شد. همچنین با مراجعه به بیمارستان های مرجع این شهر داده های مربوط به فوت افراد به دلیل بیماری های قلبی عروقی و تنفسی استخراج شد.

آنالیز های این مطالعه نشان داد که بین میانگین غلظت آلاینده های هوای دی اکسید نیتروژن، مونواکسید کربن، ازن و دی اکسید گوگرد با مرگ بیماران با تشخیص مسائل تنفسی، ارتباط وجود دارد. این ارتباط در خصوص آلاینده دی اکسید نیتروژن بیشتر از سایر آلاینده ها بود.

همچنین عنوان شد که میانگین غلظت آلاینده های دی اکسید نیتروژن، مونواکسید کربن و ذرات کوچک تر از 10 میکرون با میزان مرگ بیماران با تشخیص مسائل قلبی عروقی، مرتبط است. در این مورد نیز اثر آلاینده دی اکسید نیتروژن بیشتر بود.

پژوهشگران این مطالعه می گویند: آلاینده های هوا به ویژه دی اکسید نیتروژن سبب افزایش خطر مرگ ناشی از مسائل قلبی عروقی و تنفسی می گردد. به همین دلیل کاهش غلظت این آلاینده های می تواند سبب کاهش موارد مرگ ومیر ناشی از این مسائل گردد.

در این پژوهش غلامرضا ساری زاده، نعمت اله جعفرزاده، فرامرز معطر، مریم محمدی روزبهانی و یاسر طهماسبی؛ پژوهشگران گروه محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان ارتباط سنجی تغییرات آلودگی هوای شهری با میزان مرگ بیماران قلبی عروقی و تنفسی مطالعه موردی شهر اهواز در بازه زمانی 1387 لغایت 1396 در مجله علمی پزشکی جندی شاپور منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 30 فروردین 1400 بروزرسانی: 30 فروردین 1400 گردآورنده: sobhemehriz.ir شناسه مطلب: 1581

به "تاثیر آلودگی هوا بر مرگ ومیر بیماران قلبی و تنفسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر آلودگی هوا بر مرگ ومیر بیماران قلبی و تنفسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید