پنج نکته مهم و کاربردی برای تهیه خیارشور بازاری
به گزارش صبح مهریز، خیارشور یکی از چاشنی های بسیار خوشمزه و محبوب است که معمولا در کنار انواع غذا و یا برای تهیه ساندیچ و سالاد از آن استفاده می گردد.
خبرنگاران | خیارشور یکی از چاشنی های خوشمزه و محبوب است که هواداران زیادی دارد. از خیار شور برای تهیه انواع سالاد و ساندویچ استفاده می گردد؛ بعلاوه به صورت دورچین در کنار غذا هایی مانند کتکت، کوکو، املت و... کاربرد دارد. خیارشور های بازاری معمولا تردتر و خوش رنگ تر از خیارشور هایی هستند که در منزل تهیه می شوند، در عین حال تهیه خیار شور در منزل کار آسانی است و احتیاج به مراحل پیچیده ندارد.
به گزارش خبرنگاران ، شما می توانید در منزل با روشی آسان یک خیارشور خانگی خوشمزه و بازاری را تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه خیارشور بازاری ترد و خوشمزه همراه با روشی آسان و ارائه پنج نکته مهم و اساسی برای تهیه یک شیشه خیار شور ترد و رسیده تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خیارشور بازاری
خیار قلمی: 2 کیلو
سیر: 1 بوته
سبزی معطر شامل: ترخون، ریحان، شوید: 250 گرم
آب جوش: 8 لیوان
سرکه: نصف لیوان
نمک: دو سوم لیوان
نخود آشی: 10 عدد
فلفل ترشی: به میزان دلخواه
طرز تهیه خیارشور بازاری
در مرحله اول خیار ها را خوب بشویید و کنار بگذارید تا آب اضافه آن ها چکیده گردد؛ سپس با یک پارچه یا حوله تمیز خیار ها را خشک کنید تا هیچ نمی نداشته باشند. سبزی را هم خوب بشویید و به همین ترتیب خشک کنید تا نم و رطوبت نداشته باشد.
در مرحله دوم یک شیشه یا بانکه تمیز و خشک را انتخاب کنید. کف شیشه یک مشت سبزی، چند دانه نخود و چند حبه سیر بریزید؛ سپس چند عدد خیار را روی آن ها بچینید. برای ترد شدن خیارشور بهتر است با سوزن چند جای خیار ها را سوراخ کنید. یک یا دو تا فلفل ترشی روی خیار ها بگذارید و سرکه را داخل شیشه بریزید و دوباره سبزی، نخود و سیر را همراه با فلفل ترشی داخل شیشه بریزید و روی آن ها خیار بچینید. این کار را تا جایی که شیشه پر گردد، ادامه بدهید.
در مرحله آخر آب جوش را همراه با نمک مخلوط کنید و داخل شیشه خیارشور بریزید، به طوری که کاملا روی خیار ها با آب نمک پوشانده گردد. سپس درب شیشه را محکم ببندید تا هوا به داخل نفوذ نکند. شیشه خیارشور را در محیط آشپزخانه به مدت دو هفته بگذارید بماند تا ترد و رسیده گردد. بعد از اینکه درب خیارشور را باز کردید، بهتر است شیشه را داخل یخچال نگهداری کنید.
پنج نکته مهم برای تهیه خیارشور و راه های جلوگیری از کپک زدن آن
1- برای تهیه خیارشور حتما از آب جوشیده بهره ببرید؛ زیرا استفاده از آب نجوشیده باعث کپک زدن خیارشور می گردد؛ بعلاوه سعی کنید خیار ها و سبزی های معطر را بعد از شستن کاملا خشک کنید.
2- میزان نمک برای تهیه خیارشور به ازای هر 15 لیوان آب 1 لیوان نمک است. اگر نمک را کم تر از حد معمول بریزید، خیار شور شما لیز و نرم می گردد. برای اینکه بدانید میزان نمک خیارشور شما میزان است یا خیر، ابتدا آب و نمک را داخل یک ظرف جداگانه درست کنید؛ سپس یک عدد تخم مرغ را خوب بشویید و داخل ظرف آب و نمک بیاندازید. اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت؛ یعنی میزان نمکی که اضافه نموده اید، کم است و اگر تخم مرغ روی سطح آب شناور ماند؛ یعنی اندازه نمک زیاد است. در صورتی که تخم مرغ وسط آب و نمک معلق بماند؛ یعنی میزان نمک کاملا به میزان است و می توانید با اطمینان آب و نمک را به خیار ها اضافه کنید.
3- سرکه ای که برای تهیه خیارشور استفاده می کنید، باید صاف و زلال باشد. بهتر است برای تهیه خیارشور سرکه را حذف نکنید و حتی به اندازه خیلی کم از آن بهره ببرید؛ زیرا سرکه به ماندگاری بیشتر خیارشور یاری می نماید. به طور کلی به ازای هر 14 لیوان آب و نمک به 1 لیوان سرکه احتیاج است.
4- بهتر است دور شیشه خیارشور را با کیسه نایلونی و چسب محکم ببندید تا مانع ورود هوا به داخل شیشه گردد؛ زیرا در صورتی که هوا وارد شیشه گردد، خیارشور شما کپک می زند. اگر شیشه خیارشور را مقابل آفتاب بگذارید، رنگ خیار شور شما روشن تر می گردد.
5- اگر از سبزی مرزه برای تهیه خیارشور استفاده می کنید، توجه داشته باشید که مرزه زیاد باعث تلخی خیار شور خواهد شد. استفاده از فلفل ترشی و میزان آن کاملا اختیاری است و به ذائقه شما بستگی دارد.
منبع: فرادید