نفخ شکم را از طریق طب سنتی درمان کنید
به گزارش صبح مهریز، نفخ شکم یکی از بیماری هایی که خیلی ها با آن مشکل دارند و برای درمان آن به دکتر مراجعه نموده اند و دارو خورده اند، اما برای درمان نفخ شکم راه های بهتری هم هست که با دارو گیاهی و بدون ضرر می توان آن را برطرف کرد.
علل نفخ شکم
اسید پایین شکم
اسید پایین شکم به هضم غذا یاری می نماید و به عنوان داروی ضدعفونی نماینده از ورود باکتری ها به دل و روده جلوگیری می نماید. میزان پایین اسید شکم به بروز نفخ شکم ختم می گردد.داروی ضد اسید معده
ضداسید معده به درمان مسائل قلبی یاری می نماید اما توانایی بدن در هضم غذاها را ضعیف می نماید استفاده دائمی از ضداسیدهای معده باعث رشد باکتری ها روده می گرددجراحی های گذشته
جراحی در ناحیه شکم خطر ابتلاء به رشد باکتریها را بالا میبرد و مراحل جراحی آثاری را روی شکم برجای می گذارد که باعث مشکل در عملکرد طبیعی شکم میگردد از این رو بروز نفخ معده طبیعی خواهد بود.عبور کند مواد غذایی از روده
برخی افراد دچار این بیماری می شوند به علت اینکه غذاها زمان بیشتری برای حرکت در مجرا می برند بنابراین باکتری فرصت تغذیه پیدا می نماید که باعث نفخ و گاز در شکم می گردد.فاکتورهای محیطی
گاهی اوقات غذاهانقش مهمی رادر نفخ شکم ایفا می نمایند اگر به طور منظم گوشت مصرف می کنید که آنتی بیوتیک دارند میزان اضافه باکتری ها در روده رشد می نماید. 1نفاخ ها کدامند؟
مصرف بیش از میزان خوراکی های مرطوبی مانند خیار و کدو می تواند منجر به ایجاد نفخ گردد.برخی از خوراکی ها مانند عدس و لوبیا هم به خودی خود نفاخ هستند.
بد نیست این را هم بدانید که از نظر طب سنتی، غذاهای بدرنگ و بدبو هم می توانند باعث ایجاد نفخ بشوند. چرا؟ چون از نظر طب سنتی، حس معده بسیار قوی است. یعنی از خوراکی های خوشبو لذت می برد و از خوراکی های بدرنگ و بو هم متنفر می گردد. ورود اجباری خوراکی های بدرنگ و بو به معده، باعث ایجاد اختلال در هضم آن ها و ابتلا به نفخ خواهد شد.
به طور کلی افراد مبتلا به نفخ باید از مصرف ترشی ها، آب سرد و غذاهای نفاخ پرهیز نمایند. 2
طب سنتی برای درمان نفخ چه نسخه ای دارد؟
برخی راه حل های درمان نفخ شکم، آروغ زدن و گاز معده عبارتند از:مالیدن روغن سیاهدانه به کمر
خوردن گرمی ها (خوردنی هایی با طبع گرم)
خوردن عسل هر روز صبح و ناشتا
بلعیدن اسفند شب ها یک قاشق غذاخوری همراه با آب. 3
10 توصیه ضدنفخ
نفخ کردن یکی از شایع ترین مسائل گوارشی است که برای خیلی از افراد بعد از خوردن غذاهای مختلف ایجاد می گردد. رعایت 10 توصیه زیر، احتمال بروز این مشکل گوارشی را به حداقل می رساند…1. از دمنوش ها و عرقیات ضدنفخ یاری بگیرید
اگر پس از خوردن هر وعده غذایی احساس می کنید نفخ نموده اید و باد زیادی در شکم، معده یا روده هایتان می پیچد، می توانید از مصرف دمنوش ها یا عرقیات گیاهی که خاصیت ضدنفخ دارند و به اصطلاح عامه، بادشکن هستند، بهره ببرید. دمنوش های زیره و نعناع، موثرترین دمنوش های بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است.2. ریحان و نعناع را در سبد سبزی خود داشته باشید
اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دل پیچه می شوید، سبزی های بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.3. آویشن را نباید فراموش کنید
آویشن یکی از برترین و پرخاصیت ترین سبزی های دنیاست که نوشیدن دمنوش آن در فصل سرد سال علاوه بر از بین بردن نفخ، باعث آرامش اعصاب و بهبود گلودرد ناشی از سرماخوردگی می گردد. این گیاه، خلط آور است و به همین علت مصرف آن به افراد سرماخورده توصیه می گردد. گیاه خواران می توانند میزانی پودر آویشن را برای از بین بردن نفخ سبزی هایی مانند نخودفرنگی یا کاهو به سس سالادشان اضافه نمایند.4. زردچوبه را از لیست ادویه های خود حذف نکنید
زردچوبه یکی از پرخاصیت ترین ادویه هاست که هم می تواند باعث سم زدایی از کبد گردد و هم نفخ مواد اولیه موجود در غذاها را تا حد زیادی کاهش می دهد. بهتر است برای بهره بردن هرچه بیشتر از خاصیت های زردچوبه، این ادویه را حدود 15 دقیقه مانده به خاتمه زمان پخت به غذا اضافه کنید.5. پوست حبوبات را جدا کنید
حبوبات یکی از نفاخ ترین خوراکی ها هستند بنابراین باید آنها را حدود 24 تا 48 ساعت قبل از مصرف با آب ولرم خیس کنید. حتی بهتر است هر 12 ساعت یکبار، آب ظرف حاوی حبوبات را دور بریزید. برای بهتر از بین بردن نفخ حبوبات خیس خورده می توانید پیش از پختن، آنها را در دستمالی نخی و نازک به آرامی ماساژ دهید تا پوستشان جدا گردد.6. مخلوط کدو سبز و ماست را امتحان کنید
خیلی از افراد به علت احساس نفخ و دل پیچه پس از خوردن ماست، ترجیح می دهند دور مصرف این محصول لبنی پرخاصیت را خط بکشند در صورتی که اگر یک کدو سبز میانه رنده شده را با چند برگ نعناع تازه و خردشده به ماست اضافه نمایند، این مشکل تا حد زیادی حل خواهد شد. به جای نعناع می توان از پونه هم استفاده کرد.7. میوه هایی که قند کمتری دارند انتخاب کنید
برخی ها به عنوان دسر میوه می خورند اما قند فروکتوز موجود در میوه ها می تواند باعث ایجاد نفخ گردد اگر شما هم جزو این گروه هستید و از نفخ بعد از غذا رنج می برید، خوردن میوه هایی با قند کمتر را به شما توصیه می کنیم. میوه هایی مانند سیب، هلو، لیموشیرین و کیوی.8. به توت فرنگی و گریپ فروت نقش های تازه بدهید
توت فرنگی و گریپ فروت قند فروکتوز پایین تری نسبت به سایر میوه ها دارند و می توانید با اضافه کردن توت فرنگی به ماست یا سالاد و آب گریپ فروت به غذاهای گوشتی، کمی نفخ موجود در مواد اولیه سالاد یا گوشت ها را بگیرید.9. گوشت های کم چرب بخورید
معمولا مصرف مواد غذایی مختلفی که ترکیبی از پروتئین و چربی هستند، می تواند باعث ایجاد نفخ گردد. به افرادی که زیاد نفخ می نمایند، توصیه می گردد گوشت گوساله بدون چربی، سینه مرغ، ماهی، تخم مرغ، کره بادام زمینی، گوشت بوقلمون و پنیر کم چرب را به جای گوشت گوسفندی یا سایر منابع پروتئینی پرچرب مصرف نمایند.10. معجون زنجبیل را از یاد نبرید
اگر زیاد نفخ می کنید، یک تکه زنجبیل، کمی نمک و میزانی آب لیموترش را با هم مخلوط کنید. این معجون را داخل یخچال بگذارید و پس از هر وعده غذایی حدود 1 تا 2 قاشق غذاخوری از آن را میل کنید. معجون زنجبیل طعم خوبی ندارد اما در درمان نفخ، معجزه می نماید! 4پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.drdarman.ir
3.www.fardanews.com
4.www.fa.parsiteb.com
منبع: راسخون